The American Dream

Er zijn momenteel 30 miljoen jongeren zonder werk in Europa, tendens stijgend, er is geen werk meer voor iedereen, machines en robots nemen het werk van mensen over aan topsnelheid. 
Economische groei is niet meer gebonden aan werkgelegenheid of werkplaatsen maar aan automatisering. 
Wanneer de privésectors op onze planeet binnen 10 jaar machines en robots produceren die de plaats van werknemers “volledig” zullen overnemen, hoe zal een staat haar burgers dan vergoeden? 
Volgens de liberale ideologie zijn privébedrijven niet verantwoordelijk voor deze werklozen? 
Werkgevers zeggen dus niet verantwoordelijk te zijn voor de chronische werkloosheid die voortgebracht wordt door de automatisering, de burgers echter hebben niet democratisch gekozen voor een economie die door de staat uitgegeven wordt aan privébedrijven. 
Als we nu zien dat Noorwegen, waar enkel de energievoorziening in handen van de staat is, het meest welvarend en democratisch land van de westerse wereld is, hoe zou het dan zijn moest 50 tot 60% van de huidige geautomatiseerde economie in handen van de staat was. 
De privé-winsten die deze robots en machines creëren zullen naar de totale samenleving moeten gaan uiteraard, dit zonder de duale samenleving van rijk en arm. (Democratie!) 
De huidige kapitalistische vrije markt is volledig zijn doel voorbijgegaan zonder om te kijken. 
Zal er nogmaals een bloedige revolutie nodig zijn om dit doel te bekomen, de rijke elite (1%) geeft haar rijkdom niet zomaar af, is er weer een Stalin, Mao, Lenin of Castro nodig, of zal het Franse schavot weer verschijnen, hebben we manden genoeg om de koppen op te vangen?  
De messen van het schavot worden in ieder geval geslepen, een Europese revolutie ontwikkelt zich, gesteund door miljoenen onbetaalde werklozen en workingpoor. 

Een moderne democratische staat moet leren zelf initiatief te nemen voor haar economie en het monetair systeem (banken), zodat iedere burger kan meegenieten van de economische voordelen van zijn land, zo simpel is het, wie iets van economie kent weet dat uiteraard. 

Source: www.youtube.com

Een moderne democratische staat moet leren zelf initiatief te nemen voor haar economie en het monetair systeem (banken), zodat iedere burger kan meegenieten van de economische voordelen van zijn land, zo simpel is het, wie iets van economie kent weet dat uiteraard. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s