Inwoners failliet Detroit zitten nu ook zonder water

Duizenden inwoners van de failliete Amerikaanse stad Detroit zijn afgesloten van water. Activisten  doen een beroep op de Verenigde Naties om het ‘recht op water’ te beschermen, iets wat meestal alleen gebeurt bij crises in sloppenwijken en afgelegen dorpen in Azië, Afrika of Latijns-Amerika.

Source: www.mo.be

Een groep ngo’s heeft nu een beroep gedaan op de speciale VN-rapporteur voor het Mensenrecht op Veilig Drinkwater en Sanitatie, Catarina de Albuquerque, in de hoop dat zij kan helpen de crisis op te lossen. De ngo’s doen verder een beroep op de staat Michigan (waar Detroit ligt) en de Amerikaanse regering om het recht op water en sanitatie te respecteren. 

Mary Grant, onderzoeker bij Food & Water Watch, een groep in Washington DC, zegt dat de povere sociale bijstand die er bestaat, niet voldoende is voor mensen om alle huishoudkosten te betalen. "Armen betalen relatief meer van hun inkomen aan water dan rijken en de waterprijzen stijgen ook nog eens." 

Die stijging wordt veroorzaakt doordat de federale overheid de laatste decennia steeds minder uitgeeft aan waterinfrastructuur, systemen aan het einde van hun levensduur zijn en de waterkwaliteitseisen hoger zijn geworden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s