Doe-het-zelf-samenleving

Was Nederland ook gidsland toen het Vlaams regeerakkoord werd geschreven? Luc Huyse ziet in elk geval parallellen. Toch als het erop aankomt mensen meer zelf verantwoordelijk te maken voor hun leven. Alleen schuilen er bij zo’n op zich aantrekkelijke boodschap adders in het gras, ook dat zie je in Nederland.  

Net voor Kerstmis 2011 stuurde de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) een brief aan de Raad voor het Openbaar Bestuur, een adviesorgaan van de regering. Zij vroeg om bijstand bij de uitwerking van de door het kabinet Rutte-I geplande ‘compacte overheid’. Het regeerakkoord wil immers, aldus de minister, ‘een krachtige, kleine en dienstverlenende overheid, met minder belastinggeld, minder ambtenaren, minder regels en minder bestuurders tot stand brengen’. Viermaal minder staat dus.

Source: www.standaard.be

’ Wie je vertrouwt betrek je in het beleid. Die geef je inspraak. Die nodig je uit om groepsgewijze te participeren in de besluitvorming. (…) Als er sprake is van ‘participatie’ gaat het bijna uitsluitend om de bedrijfseconomische betekenis ervan.’

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s