Commerciële homes halen slag thuis: animatoren afgeschaft

Waarom worden animatoren in bejaardenhomes niet meer betoelaagd? Omdat het een luxe is, omdat daarvoor geen publieke gelden dienen vrijgemaakt, omdat de bejaarde zelf moet instaan voor de kosten van z’n animatie of omdat de 14,6% commerciële rusthuizen er geen recht op hebben gezien schaarse publieke gelden volgens het Arbitragehof niet mogen dienen ‘ter persoonlijke verrijking’ van aandeelhouders van deze commerciële homes. De animatorenbetoelaging dient dus afgeschaft in de 85,5% publieke rusthuizen en vzw’s die er nu wel recht op hebben gezien ze geen winstgevend doel hebben. Iedereen gelijk voor de commerciële ondernemingswet, de enige die voor ‘waardencreatie’ in de samenleving zorgt volgens de nieuwe Vlaamse regering (zie blz 27 van de regeringsverklaring) 

1. Geen verrijking van aandeelhouders met publieke gelden 

Animatoren in bejaardenhomes waren al jaar en dag een doorn in het oog van de commerciële bejaardenhomes. Met deze ondernemingsregering slaagt de commerciële sector, die goed is voor 14,6% van de bedden (31/12/2013) er in de animatorenregeling voor iedereen gelijk te stellen en dus af te schaffen. Zie BuG 213 voor aantal bedden). Dus niet door af te zien van hun eigen winstoogmerk en zo ook wettelijk recht te krijgen op animatoren, maar door de ‘publieke financiering’ van animatoren voor VZW en publieke homes te annuleren. Niet iedereen gelijk voor de wet dus maar iedereen gelijk voor de markt. Want het is het Arbitragehof, de hoogste juridische instantie voor conformiteit van alle wetgevingen, die de klacht van de commerciële bejaardenhomes heeft verworpen om ook animatoren betoelaagd te krijgen. 

Source: www.npdata.be

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

1 Comment

  1. En dus moeten onze bejaarde mensen zich maar vervelen en zitten afstompen tussen 4 muren, Want niet alle familieleden kunnen steeds paraat er voor staan, om nog maar te zwijgen over onze mensen die geen familie of vrienden dichtbij hebben !! ‘k Vind het eerlijk gezegd ronduit schandalig !! Ze nemen de mensen àlles af !! 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s