Stop voedselvernietiging!

Popzanger Sting heeft een zeer mooie villa in Toscanië met exclusieve olijfbomen en dito druivenranken. Iedereen mag, middels een betaling van 270 euro per dag, olijven of druiven komen plukken. In ruil voor deze vrijwillige bijdrage tot de oogst mag men een boom knuffelen en krijgt men in ruil voor een symbolische som het voorrecht de exclusieve dranken te proeven. Sting houdt de rest voor zich. Dit is geen grap. Deze anecdote  omdat met die actie absoluut GEEN pleidooi gehouden wordt voor gratis arbeid (of erger, te moeten betalen om te mogen werken). Alleen de gesubsidieerde verspilling wordt aan de kaak gesteld. Copy-paste die actie. Van de overheid en Minister Joke Schauvliege wordt een aanpak verwacht die ervoor zorgt dat de oogst niet wordt verkwanseld. 
– Wie deze oogst mee wil verdelen (hulpbehoevenden, scholen, sans papiers, etc.) stuurt best een mail naar antwerpen.leefbaar@hotmail.com.  
– Er wordt een label van de ‘Vredespeer’ ter beschikking gesteld middels het onderschrijven van volgende drie principes: 1). Neen aan gesubsidieerde verspilling van voedsel; 2). Voor een deeleconomie gericht op lokale productie en consumptie 3). Vrede en duurzame ontwikkeling in plaats van ongebreidelde concurrentie en dumping. 

Met dank aan Stephen Bouquin. 

See on Scoop.itDelen, beter dan hebben

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s