Pensioenhervorming: Korte pijn voor regering, langdurige pijnen voor werknemers

‘De krachtlijnen van het pensioenplan van de onderhandelaars van de federale regering liggen vast. N-VA zou kiezen voor de “korte pijn”, terwijl CD&V opteert voor een “geleidelijke hervorming”. Maar met of zonder overgangsmaatregelen zullen de gevolgen pijnlijk zijn voor de werknemers’, schrijft Kim De Witte (PVDA). ‘Andere keuzes zijn mogelijk. 

 

De krachtlijnen van het pensioenplan van de onderhandelaars van de nieuwe federale regering liggen vast. De maatregelen zouden nog veel verder gaan dan de pensioenhervorming van de regering Di Rupo, zo onthulde een regeringsonderhandelaar in het Nieuwsblad. Discussie bestaat over de aanpak. De N-VA zou kiezen voor de “korte pijn”. De CD&V zou kiezen voor een geleidelijke hervorming. 

Source: www.knack.be

Het recht op rust na een leven van intense arbeid is een essentieel onderdeel van onze sociale zekerheid. De afbouw van dit recht raakt de kern van ons sociaal model. Met of zonder overgangsmaatregelen, de gevolgen voor de werknemers van een nieuwe pensioenhervorming zullen pijnlijk zijn. Andere keuzes zijn mogelijk. Een maatschappelijk debat daarover is noodzakelijk. 

See on Scoop.itMijn gazet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s