15-urige werkweek = de toekomst?

Volgens de Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman werken we in 2030 nog slechts vijftien uur per week. Volgens hem is dit de oplossing voor veel problemen van deze tijd: stress, werkloosheid, emancipatie, vergrijzing, … Wij vroegen 2 arbeidsmarktspecialisten naar hun mening. 

 

“Ruim een eeuw lang werd onze werkweek steeds korter. Maar sinds de jaren tachtig werken we alleen maar meer.” Een raadsel, volgens de 26-jarige Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman: “Want een kortere werkweek is de oplossing voor bijna alle grote problemen van deze tijd.” 

 

Bregman schrijft voor het Nederlandse online-nieuwsmedium De Correspondent en is met ‘Gratis geld voor iedereen – En nog vijf grote ideeën die de wereld kunnen veranderen’ inmiddels al aan zijn derde boek toe. Volgens Bregman zijn de ‘utopieën’ die hij uit de doeken doet in zijn boek broodnodig. “Want hoewel we het als samenleving nog nooit zo goed hebben gehad als nu, is er heel veel onvrede.”

Source: www.jobat.be

"Het lijkt misschien naïef, maar innovatie en verandering komen er alleen door mensen die niet vervuild zijn door traditionele gedachten en systemen.”

See on Scoop.itMijn gazet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s