Iedereen is het erover eens: de baas verdient te veel

U denkt dat de roep om meer inkomensgelijkheid typisch links is? Fout, zo toont internationaal onderzoek. Bijna iedereen, ongeacht zijn socio-economische status, politieke overtuiging of leeftijd, vindt dat het verschil in inkomen tussen een CEO en een arbeider veel kleiner moet. 

 

Sinds Thomas Piketty zijn boek ‘Le capital au XX-ième siècle’ op de wereld losliet, staat ongelijkheid hoog op de economische agenda. Geen toeval, laat internationaal onderzoek van Harvard University en Chulalongkorn University in Bangkok zien. Bij een rondvraag bij meer dan 55.000 mensen in veertig landen, waaronder ook België, blijkt dat zowat iedereen, ongeacht politieke overtuiging, leeftijd of socio-economische status, vindt dat de inkomensverschillen tussen enerzijds CEO’s en ministers en anderzijds arbeiders veel kleiner moet. 

Die gedachte leeft niet alleen bij ongeschoolde arbeiders die een smak minder verdienen dan bedrijfsleiders, maar evengoed bij goed verdienende managers én mensen die van mening zijn dat de inkomensverschillen in hun land absoluut niet te groot zijn.

Source: www.demorgen.be

In tegenstelling tot wat velen denken, is grotere inkomensgelijkheid geen wens van alleen armen en mensen met een linkse overtuiging."

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s