Subtiel maar consequent bouwen de coalitiepartners een empathisch tekort op

In de timing zit ironie, zij het van de bitterste soort. Uitgerekend in de week dat toekomstig eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) in het Europees Parlement de uiterst hoofs geformuleerde wens kenbaar maakt dat elke EU-lidstaat een minimumloon zou krijgen, testen de onderhandelaars van de toekomstige regering in Thyssens eigen land de mogelijkheden om wat af te knabbelen van dat wettelijke minimumloon. Voor jongeren onder de 21 moet een loon onder de wettelijke limiet mogelijk worden, zo luidt het voorstel, zodat ze goedkoper worden om aan te werven.  

Dat is nu dus blijkbaar hét probleem dat de groei van de economie tegenhoudt, dat de jongste groep werknemers in dit land wettelijk verplicht 1.501 euro bruto moet verdienen. Deze toekomstige regering, die elke geringste belastingverschuiving van arbeid naar kapitaal onmogelijk en onwenselijk acht, meent dat jongeren die zo’n 1.200 euro netto in het loonzakje overhouden nog te exuberant verloond worden. En weet je wat, we doen er nog een indexsprong bovenop. Want als je een kei stroopt, dan moet je het in een keer goed doen.  

Source: www.demorgen.be

Deze regeringen missen het inlevingsvermogen en het rechtvaardigheidsgevoel om de gevolgen in te schatten van hun besparingsbeleid

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s