N-Garde: het eerste gratis milieuadviesbureau van België

Wie geconfronteerd met milieuhinder (geluids- en geurhinder, bodem- of waterverontreiniging…) komt in een kluwen van wetgeving en openbare diensten terecht, terwijl een concreet antwoord vaak uitblijft. 

In Vlaanderen is het behandelen van milieuklachten in de eerste plaats een taak van de gemeenten. Maar niet elke gemeente heeft de juiste expertise in huis om een adequaat gevolg te geven aan deze klachten. Daardoor blijft de naleving van de milieuwetgeving in sommige gevallen dode letter. 

N-Garde wil een betere naleving van de milieuwetgeving in Vlaanderen stimuleren door mensen met raad en daad bij te staan bij milieuhinder. Het eerste intake-advies is daarbij zelfs gratis voor particulieren, buurtcomités of actiegroepen. Adviesvragen kunnen gesteld worden via de website www.n-garde.be
N-Garde is een initiatief van Erik De Bruyn, coördinator van de afdeling milieutoezicht bij de stad Antwerpen. Om deontologische redenen worden vragen of opdrachten die zich situeren op het grondgebied van de stad Antwerpen daarom niet aanvaard.

N-Garde is nog op zoek naar ervaren milieu-adviseurs en in het bijzonder toezichthoudende ambtenaren milieu die deze gratis dienstverlening mee willen ondersteunen. 

Source: blognl.p2pfoundation.net

N-Garde is een 21e eeuws peer-to-peer netwerk en is daardoor de garantie voor betaalbare deskundigheid.

See on Scoop.itDelen, beter dan hebben

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s