Overlast

Tussen kerst- en nieuwjaar werd de Vrijheidslaan omgetoverd tot een sluikstort. Op een morgen werd de besneeuwde straat ontsierd door gedumpte zakken bouwafval en een heus toilet. Neen, geen openbaar toilet. Wel een uitgebroken toilet, achtergelaten op de openbare weg, vlakbij glascontainers.

De kerstsfeer brengt blijkbaar niet bij iedereen het beste naar boven. 

 

Het gemeentebestuur mag dan inzetten op reinheid met een groennummer, een snelle interventieploeg en sancties, sluikstorten gebeurt toch! Je kan immers niet op elke hoek, 24 op 7 een gemeenschapswacht plaatsen en zelfs camera’s hebben dode hoeken. 

 

Daarnaast is er nog een bestuurlijk probleempje: de Vrijheidslaan is een gewestweg. Het gemeentebestuur van Koekelberg kàn en màg er niet ingrijpen! Een paar jaar terug deed de gemeente het wel: het vuile gewestelijke Simonisplein werd geruimd door gemeentelijke ploegen. Resultaat was een boze brief van het gewest met de dreiging om te korten op een deel van de gemeentelijke financiën. Het gemeentebestuur moet de gewestwegen laten zoals ze zijn. En de Koekelbergenaar moet maar stikken in het vuil. 

Ook nu is dat weer het geval: nà 1 telefoontje wil het gemeentebestuur het boeltje wel opruimen, maar het mag alleen maar het gewest op de hoogte brengen. Het gemeentebestuur vindt het niet verantwoord om de Koekelbergenaar financieel te straffen… En ik ook niet. 

 

Gelukkig grijpt Net Brussel onmiddellijk in: “Een aanvraag tot interventie werd geregistreerd (referentie 329375) teneinde zo vlug mogelijk een interventie te plannen. Met beleefde groeten, Net Brussel.” 

En de kous is af. 

 

Alles naar het gewest en geen gemeenten is blijkbaar toch niet de goeie oplossing. Maar de ware schuldige is en blijft de achterbakse sluikstorter. 

Interventienummer sluikstorten in Koekelberg: 0800/92909 

Belasting: € 85,- /zak, € 170,- /m⊃3; afval + administratieve boete: € 100,- 

Net Brussel: 0800/98181 – info@arp-gan.be 

See on Scoop.itThuis in Koekelberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s