Studiereis naar Auschwitz-Birkenau

In 2015 organiseren de Stichting Auschwitz en de vzw Auschwitz in Gedachtenis hun 38e studiereis tijdens de Paasvakantie. De reis zal vijf dagen duren, van maandag 6 t/m vrijdag 10 april. 

Met onze omkadering willen we het evenwicht bewaren tussen objectieve verklaring en subjectieve betrokkenheid, het rationale en het emotionele aspect. 

 

Praktische informatie: 

Het vervoer gebeurt per vliegtuig en het verblijf in vol pension is voorzien in de MDSM (Miedzynarodowego Domu Spotkan Mlodziezy) te Oświęcim (Auschwitz). Het programma voorziet: geleide bezoeken aan de verschillende kampsites (Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau), nabesprekingen, debatten met overlevenden, filmvoorstellingen, een algemene inleiding over de kenmerken van het systeem van de nazikampen en de genocides, enz.
De overlevenden van de concentratie- en vernietigingskampen begeleiden de bezoeken aan de kampen en de debatten. Zij zijn de getuigen van deze tragische periode uit onze hedendaagse geschiedenis. Kost: 500€ per persoon (het saldo neemt de vzw Auschwitz in Gedachtenis voor haar rekening). 
Inbegrepen in de prijs: Vliegtuigreis en luchthaventaksen, verblijf in de Herberg MDSM te Oświęcim, geleide bezoeken aan de kampen, de seminaries, het transport ter plaatse.
Niet inbegrepen in de prijs: Reisbijstandsverzekering, annuleringskosten, fooien voor de gidsen en de chauffeurs, paspoortonkosten en persoonlijke uitgaven. 

 

Info & inschrijvingen: 

+32 (0)2 512 79 98 – info@auschwitz.be 

 

Source: www.auschwitz.be

See on Scoop.itMijn gazet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s