Studiereis naar Auschwitz-Birkenau

In 2015 organiseren de Stichting Auschwitz en de vzw Auschwitz in Gedachtenis hun 38e studiereis tijdens de Paasvakantie. De reis zal vijf dagen duren, van maandag 6 t/m vrijdag 10 april. 

Met onze omkadering willen we het evenwicht bewaren tussen objectieve verklaring en subjectieve betrokkenheid, het rationale en het emotionele aspect. 

 

Praktische informatie: 

Het vervoer gebeurt per vliegtuig en het verblijf in vol pension is voorzien in de MDSM (Miedzynarodowego Domu Spotkan Mlodziezy) te Oświęcim (Auschwitz). Het programma voorziet: geleide bezoeken aan de verschillende kampsites (Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau), nabesprekingen, debatten met overlevenden, filmvoorstellingen, een algemene inleiding over de kenmerken van het systeem van de nazikampen en de genocides, enz.
De overlevenden van de concentratie- en vernietigingskampen begeleiden de bezoeken aan de kampen en de debatten. Zij zijn de getuigen van deze tragische periode uit onze hedendaagse geschiedenis. Kost: 500€ per persoon (het saldo neemt de vzw Auschwitz in Gedachtenis voor haar rekening). 
Inbegrepen in de prijs: Vliegtuigreis en luchthaventaksen, verblijf in de Herberg MDSM te Oświęcim, geleide bezoeken aan de kampen, de seminaries, het transport ter plaatse.
Niet inbegrepen in de prijs: Reisbijstandsverzekering, annuleringskosten, fooien voor de gidsen en de chauffeurs, paspoortonkosten en persoonlijke uitgaven. 

 

Info & inschrijvingen: 

+32 (0)2 512 79 98 – info@auschwitz.be 

 

Source: www.auschwitz.be

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s