Brief aan Gwendolyn Rutten – Sven Naessens

Mevrouw Rutten, om maar direct met de deur in huis te vallen, volgende vraag: “Meent u dat nu echt, dat 84% van de mensen die een vermogensbelastingen vragen, dat enkel doen op basis van afgunst? Jaloezie dus?” 

 

Zo wereldvreemd kan u toch niet zijn? 

Want als u dat meent dan moeten we de grens, die u trok, van afgunst onder de loep nemen, en de gevolgen analyseren voor alles en iedereen die niet bij de ‘fortuinlijken‘ hoort van boven de grens. Ik mag dat woord fortuinlijken toch gebruiken, hoop ik? Ter verduidelijking, ik gebruik dat niet enkel in de betekenis van vermogen, maar ook in die van keuzes en dan vooral diegene die hen bespaard zijn gebleven. 

 

En het werkwoord besparen is ook een bewuste keuze, hier in deze context. Want u kiest er dus voor om die fortuinlijke doelgroep te sparen van bepaalde keuzes, en hen niet evenredig te laten bijdragen aan het, door jullie, mee uitgestippelde besparingstraject.

Source: www.sblog.be

“Wat heb ik, wat hebben wij, gewone werkmensen dan zo fout gedaan dat u nijdig bent op ons?” Hebben wij soms de crisis veroorzaakt? Gingen wij op zoek naar steeds meer geld, speelden wij het spel van het casinokapitalisme en hebben wij ons geld in Luxemburg, of op de Kaaimaneilanden, op de rekening van één of andere bank gezet? Ontduiken wij massaal belastingen misschien?

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s