ACOD houdt algemene staking op 22 april

De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat een algemene staking organiseren op 22 april. Dat bevestigt de vakbond. De actie zal gevolgen hebben voor de post, het spoor, het onderwijs en de verschillende administraties.  

De vakbond wil daarmee protesteren tegen de besparings- en pensioenmaatregelen van de Federale regering bij de overheid. De beslissing van onze hoogste instanties was zeer formeel en zeer unaniem’, aldus ACOD-voorzitter Chris Reniers. 

 

Het ACOD dreigde daarom vorige week al met een algemene staking bij de overheid. Nu is er dus een concrete datum voor de actie vastgelegd.  De andere overheidsvakbonden hebben nog geen beslissing genomen. ‘Desnoods doen we het alleen, maar we hopen dit samen met de andere overheidsvakbonden te doen’, zegt Reniers.Als een van de machtigste vakbonden in het land zou ook een actie van alleen het ACOD voor het grote publiek voelbaar zijn.

De socialistische vakbond viseert met de acties de verschillende regeringen, als werkgever van de ambtenaren. “Dit is geen politieke staking, maar een staking tegen de regeringen als onze werkgever”, aldus voorzitter Reniers. Daarnaast is er de nakende begrotingscontrole. ‘We houden ons hart vast voor de impact op de openbare sector.’ 

De vakbond hekelt de besparingen bij de openbare diensten, met als gevolg stijgende werkdruk, en het gebrek aan investeringen. ‘Kijk naar de lamentabele toestand van de ondersteunende diensten en het materiaal’, zegt de vakbondsvrouw. Daarnaast pikt de vakbond de aanslag op de statuten en de pensioenen van de ambtenaren niet. 

Source: www.standaard.be

Hoog tijd, gvd! 

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s