Na wansmakelijke aanval op werklozen zijn nu vakbonden aan de beurt

uhal Demir (N-VA) schopt vandaag andermaal wild om zich heen. Na haar harteloze uitspraak over werklozen (‘’Als ze merken dat ze de rekeningen niet langer kunnen betalen, zullen ze harder hun best doen”), is het vandaag de beurt aan de vakbonden.

 

Ze misbruikt daarvoor cijfers over verkeerd uitbetaalde werkloosheidsuitkeringen. Demir schuwt daarbij geen enkele truc. Demir veegt bijvoorbeeld alle cijfers op één hoop. En stelt het daarbij voor alsof dit allemaal foutieve uitbetalingen zijn. En ze doet alsof de uitbetalingsinstellingen daar geen verantwoordelijkheid zouden voor dragen.  

 

Zo negeert ze vrolijk dat een aanzienlijk deel van de geciteerde 290 miljoen euro te maken heeft met bijvoorbeeld fraude bij dienstenchequebedrijven, zoals het Jaarverslag van de RVA zelf stelt (p. 114). Bovendien is het geciteerd bedrag een geaccumuleerd bedrag over jaren. Wat betreft sociale fraude is het trouwens belangrijk de juiste puntjes op de i te zetten:de grootste fraude zit in bijdragefraude door werkgevers en fiscale fraude, waarover we het eerste woord van Demir nog moeten horen.

 

Source: www.abvv.be

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s