Openbare diensten verdienen voldoende middelen en personeel

Met de staking in de openbare sector benadrukken we hoe belangrijk die openbare diensten zijn, en wat het zou betekenen mochten ze verdwijnen. Openbare diensten zijn het hart van de samenleving! Zij verdienen voldoende middelen en voldoende personeel, zodat ze hun taken kunnen uitvoeren zoals de burger dat verwacht. 

 
Vandaag, woensdag 22 april, roept de ABVV-vakcentrale voor de openbare diensten, ACOD, het personeel van de sector op om 24 uur het werk neer te leggen. De aanhoudende besparingen, de onzekerheid over de pensioenen en het gebrek aan een fatsoenlijke sociale dialoog zijn bijzonder frustrerend voor wie werkt in de openbare sector. “We kunnen niet anders dan een krachtig signaal geven aan de regeringen van dit land”, verklaart Chris Reniers, voorzitter van de ACOD. 

 

Wanneer we actie voeren in de openbare diensten, willen we niet enkel het statuut of de werkvoorwaarden van het personeel beschermen. Integendeel. We willen vooral dat de dienstverlening op niveau blijft. Op een stakingsdag zien we waarom openbare diensten zo belangrijk zijn: zorg, onderwijs, vervoer, veiligheid, … Openbare diensten dienen jouw belang en vormen de hoeksteen van een democratische samenleving. Ze verdienen jouw steun! 

Source: www.abvv.be

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s