KOEKELBERG A LA CARTE

Bekijk uw gemeente met nieuwe ogen, ontdek al de pareltjes van het erfgoed dat u dagelijks omringt, leer ongekende hoekjes kennen, volg het parcours en speel het spel mee. 

Download de kaart waarmee u op stap kan gaan of die u gezellig thuis kan doorbladeren.

Koekelberg ligt letterlijk en figuurlijk in de schaduw van de Basiliek van het Heilig Hart. Maar als we dit alomtegenwoordige monument nu eens links lieten liggen en op zoek gingen naar de andere rijkdommen die deze gemeente te bieden heeft?

In het eerste deel van deze wandelkaart reizen we terug naar de tijd toen er op het plateau van Koekelberg nog schaapjes graasden, we zien hoe de industrie zich in de gemeente installeert en een spoorlijn haar grondgebied in twee snijdt. Vervolgens verschijnt Leopold II op het toneel die de gemeente zal integreren in zijn groots stedenbouwkundig project. 

 

De wandelingen nemen ons mee langs lanen met ronkende namen en prachtige huizen maar evengoed langs oude steenwegen met restanten van arbeiderswoningen, ateliers en estaminets.

We maken ook kennis met de opmerkelijke realisaties van enkele modernistische architecten in opdracht van de Koekelbergse haard.

Source: www.koekelberg.be

See on Scoop.itThuis in Koekelberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s