Scenarist Pierre Olivier: ‘Het Elisabethpark, mijn lief’

Pierre Olivier was nog geen Belg toen hij voor het eerst zijn auto parkeerde in het Brusselse, nu tien jaar geleden, louter toevallig bezijden het Elisabethpark. Het was een coup de foudre. Olivier deed op dat eigenste moment ook een wens: “Wat zou ik graag naast dit park wonen en wel in het huis waarvoor ik nu sta.” Een wens die al na twee maanden uitkwam. 

Pierre Olivier is een kind van een Baskische moeder en een vader met Poolse roots. De streek van zijn jeugd: de Noord-Franse regio Picardië. Een dorp omgeven door groen en akkers. Natuur, rust.

“Op mijn 21ste heb ik dit groen paradijs verlaten voor de grootstad. Het beton, de grandeur van Parijs. De hectiek. Om aan theater te gaan doen, een carrière uit te bouwen als scenarioschrijver. Tweeëntwintig jaar heb ik het daar uitgehouden, dan had ik mijn buik vol van Parijs. Het sektarisch denken, de clanvorming kwam me de strot uit. In Parijs hoor je ofwel bij de mensen van de ene wijk, ofwel bij de mensen van de andere wijk. Je hoort er ofwel in het ene milieu, ofwel in het andere milieu. Allemaal lagen naast elkaar, boven elkaar, onder elkaar. Van echt samenleven tussen verschillende bevolkingsgroepen was en is er nog steeds geen sprake. Parijs is een prachtige stad, Frankrijk misschien het mooiste land ter wereld, maar niet als het op samenleven aankomt. Ik had ook genoeg van de wispelturigheid die meer en meer opgeld begon te doen in Frankrijk. In het leven, in stemgedrag.” 

Olivier had meer ruimte nodig om vrij te kunnen ademen. Weer meer natuur in zijn omgeving, eveneens. En dat heeft hij in Brussel gevonden.

Source: www.brusselnieuws.be

See on Scoop.itThuis in Koekelberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s