Samen met de Grieken

Wij doen een oproep om de Grieken te steunen. We zeggen neen tegen de onhaalbare eisen van de Europese instellingen. Griekenland moet bewegingsvrijheid krijgen om uit de economische miserie te geraken. Daarvoor betogen we op 21 juni. 

Griekenland gaat nu al zes jaar gebukt onder moordende besparingen. De economie is er ineengestort, er is nooit geziene armoede, de werkloosheid bedraagt 26 procent. 
 

De Grieken willen niet verder op die uitzichtloze weg. Zij verkozen een nieuwe regering die een andere koers vaart. Er worden dringende maatregelen getroffen om de armoede te bestrijden. Elementaire sociale rechten worden hersteld. De neoliberale privatiseringen worden tegengehouden. 
 

Maar dat verloopt bijzonder moeilijk. De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Muntfonds eisen zware besnoeiingen en weigeren elke schuldherschikking, laat staan kwijtschelding van schulden. 
 

We moeten onze solidariteit met Griekenland tonen. De Grieken moeten het recht krijgen om hun land uit het slop te halen.

 

Samen met andere vakbonden, organisaties en bewegingen doen we mee met het platform ‘Samen met de Grieken’. Op zondag 21 juni houden we een betoging. Afspraak om 13.30 uur aan het Centraal Station in Brussel. De actie maakt deel uit van een Europese solidariteitsweek met Griekenland. 

Stap mee. Laat horen dat het anders moet. Laat horen dat je respect eist voor de democratische keuzes van de Grieken. 

Sourced through Scoop.it from: www.abvv.be

zondag 21 juni 2015 start om 13.30 uur, Centraal Station Brussel 

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s