Hoe de gewone Griek lijdt onder de crisis: ‘Dat iedereen hier belastingen ontduikt, is onzin’

In zijn nieuwe boek ‘Groeten uit Griekenland’ beschrijft correspondent ter plaatse Bruno Tersago de impact van die crisis op de samenleving. Hoe het landt lijdt onder de reddingsoperatie, hoe de hervormingen onrechtvaardig verdeeld zijn en hoe de Grieken hun uitweg zoeken. 

 

VRT-verslaggever Bruno Tersago (47) woont al 15 jaar in Griekenland en maakte dus de intrede in de eurozone in 2002 en de uitbraak van de economische crisis begin 2010 mee. In zijn nieuwe boek ‘Groeten uit Griekenland’ beschrijft hij de impact van die crisis op de samenleving. Hoe het landt lijdt onder de reddingsoperatie, hoe de hervormingen onrechtvaardig verdeeld zijn – ‘de rijken blijven beschermd’ – en hoe de Grieken hun uitweg zoeken, bijvoorbeeld door de stemmen op radicaallinkse of radicaalrechtse partijen. Uitgerekend op het moment dat de toekomst van de Grieken in Europa meer dan ooit op het spel staat, is Tersago enkele dagen in België. 

 

‘Die timing lijkt vreemd, anderzijds kon het boek niet beter getimed zijn. Het is bovendien boeiend om het eens van de Belgische kant te volgen. Ik leef in de Griekse realiteit en het is goed om eens te beseffen wat er hier speelt.’

Sourced through Scoop.it from: www.knack.be

"De echte belastingontduikers vind je in de vrije beroepen, mensen die zonder papiersporen kunnen werken. Denk aan notarissen, artsen en advocaten – sowieso al geen kleinverdieners. Hetzelfde geldt voor handelaars."

See on Scoop.itMijn gazet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s