ABVV: ‘Verhoging pensioenleeftijd kaakslag aan de democratie’

Voor de socialistische vakbond ABVV kan niet alleen de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar niet door de beugel. Ook de manier waarop, vlak voor het zomerreces, vindt geen genade. De Kamercommissie Sociale Zaken keurde de verhoging, na meerdere voorafgaande zittingen, dinsdagavond goed. 

 

 

Federaal secretaris Jef Maes vindt dat de regering elk debat smoort door de hervorming nog snel voor de parlementaire vakantie door het parlement te loodsen. ‘Op die manier schendt de regering het principe zelf van de democratie. Een haastig afgehaspelde stemming over een zo belangrijk thema als de pensioenen, dat is onduldbaar en onverantwoord’, hekelt hij. 

De socialistische bond zal zich met alle middelen blijven verzetten tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, klinkt het nog. ‘Sociale achteruitgang en vanuit economisch standpunt helemaal geen meerwaarde’, luidt de boodschap. Tot slot wordt de minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine, gehekeld, omdat hij niet van plan zou zijn het sociaal overleg te respecteren

Sourced through Scoop.it from: www.nieuwsblad.be

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s