CVO Brussel zet opleiding BDI stop

In het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Brussel wordt de opleiding Initiatie Bibliotheek-, Documentatie- en Informatiekunde (BDI) vanaf volgend schooljaar niet langer georganiseerd. Dat besliste de Raad van Bestuur van de Scholengroep Brussel afgelopen maand mei.  

De opleiding is een beroepsopleiding die voorbereidt op uitvoerende functies in bibliotheken en documentatiecentra. Met het verdwijnen van de Initiatie BDI komt in het Brussels gewest een einde aan het Nederlandstalig bibliotheekonderwijs. 

 

Alhoewel moet worden erkend dat het aantal cursisten in de opleiding nooit erg hoog is geweest, was er de laatste jaren wel een toename. Als docenten betreuren wij het dat door de relatief plotse beslissing om de opleiding niet langer te organiseren, die opleving niet de kans heeft gekregen om zich door te zetten en mogelijk voor een nieuw elan te zorgen. Vernieuwing in de opleiding was er de voorbije jaren bijvoorbeeld al door de toepassing van gedeeltelijk afstandsonderwijs. 

 

Met name omdat het aantal cursisten uit Brussel de laatste jaren in verhouding was toegenomen, valt het af te wachten of Brusselaars die in de bibliotheeksector willen gaan werken de weg zullen vinden naar de opleidingen in Vlaanderen en voldoende gemotiveerd zullen zijn om de verplaatsing te maken. Het gaat tenslotte vaak om mensen die overdag al werken en die dus baat hebben bij een avondopleiding in de buurt. 

 

Het verdwijnen van de Initiatie BDI in Brussel betekent de zoveelste verschraling binnen het bibliotheekonderwijs.

Sourced through Scoop.it from: www.vvbad.be

Een voorbode voor de toekomst van onze bibliotheken? Alleen nog economisch rendabele opleidingen…. 

See on Scoop.itBibliotheek, informatie en documentatie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s