Sint-Agatha-Berchem: kinderen niet toegelaten?

Scholengroep Brussel van het GO! levert enorme inspanningen om een antwoord te bieden op het gigantische scholentekort in ons gewest. In Koekelberg wordt de Unescoschool aangepakt: de oude gebouwen tussen de tussen de Basilieklaan, Kasteellaan en Klein Berchemstraat maken plaats voor hypermoderne passiefgebouwen waarin niet alleen meer plaats zal zijn, maar vooral hoogstaand kwalitatief onderwijs zal gegeven worden – een label dat zowel het atheneum (K.A.K.) als de basisschool al jaren met fierheid draagt en waar Koekelberg best trots op is. 

 

Tijdens de werken heeft het K.A.K. onderdak gevonden in de oude H.U.B.-campus aan de Vrijheidslaan. Bij de start van schooljaar 2015-2016 is de basisschool aan de beurt. Zij willen tijdelijk uitwijken naar een containerschool op een terrein aan de Groot-Bijgaardenstraat in Sint-Agatha-Berchem. 

 

Maar het gemeentebestuur van onze buurgemeente Sint-Agatha-Berchem wil hier een stokje voor steken. Op het einde van juni bracht het hierover vlug een negatief advies uit, niettegenstaande 125 van de 500 leerlingen van de basisschool uit… Sint-Agatha-Berchem komen. 

 

Het argument van burgemeester Joëlle Riguelle (cdH) is dat er al te teveel scholen zijn en dat de tijdelijke vestiging voor extra verkeersoverlast zou zorgen. Hierin wordt hij gesteund door buurtbewoners die een petitie hebben opgestart. Wat willen de Berchemnaars dan? Woningen voor gezinnen, maar geen scholen voor kinderen? 

 

Nochtans is er op voorhand meermaals overleg geweest met de burgemeester en was er geen vuiltje aan de lucht. De ouders engageren zich om zoveel mogelijk hun kinderen met het openbaar vervoer naar school te brengen: de MIVB-halte is op loopafstand. 

 

Er is nu een onderwijsnet met middelen die in Koekelberg wil investeren in kwaliteitsonderwijs. De papiermolen van vergunningen en plannen is eindelijk achter de rug. Het probleem is een tijdelijk onderkomen tijdens de werken. In Koekelberg is hiervoor gewoon geen plaats: de gemeente is volgebouwd. Het alternatief is gevonden bij de buren in Sint-Agatha-Berchem, waar liefst 1/4de van de leerlingen vandaan komen. Maar daar is – ook voor die 125 kleine Berchemnaartjes – blijkbaar geen plaats. 

 

Het laatste woord ligt bij het gewest: op 2 juli vindt de overlegcommissie plaats. Hopelijk houdt men daar wél rekening met de noden van de mensen. 

Sourced through Scoop.it from: www.brusselnieuws.be

Zeg ja aan het tijdelijk onderkomen voor basisschool Unesco en teken de petitie:  http://15967.lapetition.be

 

See on Scoop.itThuis in Koekelberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s