Puzzel Brussel

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft een piekfijn pakketje educatieve programma’s in petto voor kinderen en jongeren die schoollopen in Brussel. We laten hen op een speelse manier kennismaken met de werking van een parlement. 

 

Puzzel, puzzel aan de wand… 
België is een puzzelland. Het bestaat uit drie gewesten en drie gemeenschappen, met een eigen regering en een eigen parlement. Maar hoe passen alle politieke puzzelstukken precies in elkaar? En welke plaats neemt buitenbeentje Brussel in? De klassen die bij ons op bezoek komen kunnen Brussel op een boeiende manier bij elkaar puzzelen. PUZZEL BRUSSEL, dus! 

 

Democratie in actie 
Kinderen en jongeren duidelijk maken hoe onze democratie werkt: het is een basisopdracht van het onderwijs. Wij willen scholen graag een handje helpen bij die moeilijke taak. Niet suf en saai, maar spannend. Niet in de klas, maar op de plaats van actie: in het Brussels Parlement. Gun je klas een unieke blik achter de schermen van het politieke bedrijf.

 

Gratis en voor niks! 

Puzzel Brussel is er voor alle Nederlandstalige scholen in Brussel. Maar ook klassen uit Vlaanderen zijn van harte welkom. We hebben voor elke leeftijd een fijne formule in de aanbieding. En uitstekend nieuws voor het schoolbudget: onze programma’s zijn helemaal gratis! 

 

info@puzzelbrussel.be 

Sourced through Scoop.it from: www.raadvgc.be

See on Scoop.itVorming, opleiding en educatie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s