Sociale democratie kan je heel wat meer opleveren dan enkel een smartphone

Het was de voorbije week voorpaginanieuws! Een extra dag vakantie en een smartphone voor alle 800 werknemers van het bedrijf Accent Jobs, op voorwaarde dat geen enkele werknemer van het bedrijf zich kandidaat stelde 

 

Al jarenlang gebruikt het bedrijf allerlei manieren om te vermijden dat de sociale democratie zich binnen zijn muren zou organiseren. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld de helft van zijn personeel het statuut van topmanager gegeven. Zonder de loonvoordelen of de beslissingsbevoegdheid van een topmanager welteverstaan.

 Met die maatregel zorgt het bedrijf er echter in één klap voor dat de helft van zijn personeel sowieso afziet van enig syndicaal engagement. Zelden hebben verkiezingen – zelfs zonder dat we ons zorgen moeten maken over het resultaat! – zoveel bezorgdheid opgeroepen. 

Het geval Accent Job brengt essentiële zaken aan het licht: hoe wij in ons land dringend de sociale democratie moeten versterken en dat we de werknemers niet mogen overlaten aan de willekeur van bepaalde leden van het patronaat zonder scrupules.   

Sourced through Scoop.it from: www.dewereldmorgen.be

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s