“Moeten ambtenaren in de toekomst gratis werken?” 

Onlangs klaagde een groep van federale topambtenaren bij minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput de discriminatie tussen de arbeidsvoorwaarden van statutair en contractueel overheidspersoneel aan. Een terechte bezorgdheid?  

Chris Reniers: “Die discriminatie is inderdaad wraakroepend. De ACOD volgt de topambtenaren echter alleen in hun diagnose, niet in hun therapie. Zij zouden immers liever de statutairen en het ‘statuut’ gewoonweg zien verdwijnen en minister Vandeput zal hen daar maar wat graag in willen volgen. Ik wil er toch graag op wijzen dat het net de topambtenaren zijn, die nu contractueel aanwerven en dus voor het onderscheid zorgen. Ze hadden net zo goed voor statutaire aanwervingen kunnen kiezen. En op z’n minst even opmerkelijk: de topambtenaren hebben voor zichzelf wél een mooi ‘statuut’ onderhandeld. Ze genieten van de extralegale voordelen van de privésector en krijgen daar nog een statutair pensioen bovenop. Wie heeft er hier dan boter op het hoofd?”  

Dezelfde minister Vandeput kwam in het nieuws met zijn plannen om extra militairen aan te werven. Dat is alvast goed nieuws. 
Chris Reniers: “Gezien de extra beveiligingstaken die ons leger momenteel uitvoert, zijn de 200 extra aanwervingen bovenop de 700 die al gepland waren zeker een goede zaak. Maar tegelijkertijd wil Vandeput dat die extra aanwervingen budgetneutraal zijn. Hoe kan je dat doen zonder dan elders te besparen? De strategie van minister Vandeput is typerend voor het onbegrijpelijk beleid van deze federale regering. Ze snijdt nu al twee jaar zeer zwaar in haar openbare diensten – zowel in de werkingsmiddelen als in de investeringen en het personeel. Nu begint het de regeringspartijen te dagen dat de openbare sector op zijn tandvlees zit en dat de bevolking wel eens zou kunnen beginnen morren over de verminderde dienstverlening. Dus proberen ze hier en daar toch aan te werven of extra te investeren. Dat moet dan wel zonder meerkosten gebeuren. Ze mogen mij toch eens uitleggen hoe dat lukt zonder extra inkomsten te genereren of in andere domeinen nog meer te besparen. Of moeten de ambtenaren in de toekomst gratis werken?”  
Hebben de besparingen ook invloed op de slagkracht van de overheid om het hoofd te bieden aan één van de grote actuele uitdagingen: de vluchtelingencrisis?   
Chris Reniers: “Er is niets verkeerd met de vele lokale initiatieven die burgers en organisaties opstarten om de vele duizenden vluchtelingen te helpen. Helaas is dat onvoldoende. Met een slaapzak en sporadische voedselbedeling zijn die mensen ook niet echt geholpen. Integendeel, we riskeren zelfs in een scenario zoals in Calais terecht te komen. De Franse overheid trekt haar handen af van de problemen en de noden van die mensen, waardoor de vluchtelingen daar genoodzaakt zijn een tentenkamp op te richten. Is dat wat we in eigen land ook willen? Ik denk van niet. Maar om dat te voorkomen, moeten de regeringen van dit land structurele middelen vrijmaken, zodat hun provinciale besturen, de gemeenten en de OCWM’s in staat zijn vluchtelingen op een menswaardige manier op te vangen en hulp te bieden. Momenteel doen we hoogstens aan liefdadigheid, maar ik zou liever zien dat ons land inzet op echte solidariteit.”  
  
We zitten in de laatste maanden voor de sociale verkiezingen. Wat vond je van het opmerkelijk initiatief van het uitzendbedrijf Accent Jobs, dat zijn personeel aanzette om niet op te komen in ruil voor een dag verlof en een gsm?   
Chris Reniers: “Ik vond het een buitengewoon grof initiatief. Het is triest dat ze mensen proberen te overtuigen een deel van hun sociale rechten in te ruilen voor zo’n gewin op korte termijn. Sociale verkiezingen in de privésector zorgen net als de representatieve tellingen van vakbondsleden en syndicale verkiezingen in de openbare sector voor een democratische vertegenwoordiging, en voor inspraak van de werknemers in bedrijven en organisaties. Elke werkgever zou deze vierjaarlijkse verkiezingen dus moeten toejuichen en stimuleren. Het versterkt immers de vertrouwensband tussen werkgever en werknemer. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om de motivatie en inzet van de werknemers in de toekomst te verhogen binnen een sterk sociaal kader.”

Sourced through Scoop.it from: www.acodonline.be

See on Scoop.itDe vakbond is nodig. Vandaag meer dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s